Hrsť bielej, červenej a čiernej fazule
1 cibuľa
2 mrkvy
1 pór
1 feferónka alebo lyžička štipľavej papriky
2 zemiaky
50 g oravskej slaniny
1 par klobásky
1 kocka hov. Bujónu

na knedličky:
mleté mäso
soľ, čierne korenie, muškátový orech, majoránka

Fazuľu večer namočíme do studenej vody. Na druhy deň ju dáme variť a varíme ju asi hodinu. Medzitým očistíme mrkvu a pokrájame na rezance, pór pokrájame na kolieska, cibuľu posekáme, zemiaky očistíme a pokrájame na väčšie kocky, feferónku pokrájame na kolieska. Slaninu pokrájame na drobno a necháme vytopiť na panvici, pridáme cibuľu a mrkvu a podusíme asi 3 minúty.
Keď je fazuľa uvarená, pridáme do hrnca zvyšok zeleniny, kocku bujónu, udusenú zeleninu so slaninou a klobásku. Varíme asi 25 minút.
Mleté mäso pomiešame s prísadami a formujeme na malé knedličky.
Knedličky vkladáme do vriacej polievky a dovaríme.

FAZUĽOVÝ HRNIEC

FAZUĽOVÝ HRNIEC

FAZUĽOVÝ HRNIEC

FAZUĽOVÝ HRNIEC