Receptík, tak asi na 20 kúskov.

príprava cca 20 minút
pečieme cca 15 minút
1 kúsok asi 170 kcal

100 g masla 3 lyžice múky
150 g cukru 1 lyžice medu
125 ml smotany, soľ
180 g mandľových lupienkov
100 g čokolády na varenie

  1. Rúru predhrejeme na 190 °C. Plech vyložíme plátom alobalu. Potrieme ho slabou vrstvou masla a poprášime múkou.
  2. Zostávajúce maslo nakrájame na kúsky a dáme ho do hrnca. Pridáme cukor, med, smotanu a štipku soli. Hmotu pozvoľne za stáleho miešania zahrievame. Asi po 5 minútach prisypeme mandle.
  3. Lyžičkou naberáme menšie množstvo mandľovej hmoty a na pripravenom plechu robíme bochníčky. Pri pečení sa roztečú. Dáme je do rúry a 15 minút pečieme.
  4. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu na varenie. Florentínky necháme na plechu vychladnúť a až potom ich opatrne, aby sa nepolámali, dávame z plechu dole.
  5. Spodnú stranu florentíniek potrieme čokoládou, vidličkou vytvoríme vlnky a necháme stuhnúť.