kuracie prsia, nakrájané na kúsky
1 čerstvá citrónová tráva
1 strúčik cesnaku
šťava z polovice citróna
1 malé chilli
štipka soli
pol čajovej lyžičky hnedého cukru
čerstvý zázvor veľkosti malého zemiaka
arašidový olej

Kuracie prsia (ak sú stehná tak vykostiť) nakrájať na väčšie kúsky, posoliť a usmažiť na oleji, vybrať a odložiť. Očistiť cesnak a zázvor a postrúhať spolu s citrónovou trávou na jemno. Pridať vnútro chilli prapričiek ako pastu – zbavenej šupky a jadierok, soľ, cukor a šťavu z citróna. Povariť na slabom ohni, pridať opečené mäso premiešať a už len prehriať.
Servírovať s jazmínovou ryžou a šalátom.

Šalát
1 uhorka (alebo papája)
1 grapefruit
1 chilli paprička
čerstvá vňať koriandru
mletá paprika
arašidy
arašidový olej

Uhorku očistíme a rozkrojíme po dĺžke, vyberieme semienkovú časť a nakrájame na drobné kúsky, posolíme a necháme chvíľu „vypotit“. Grapefruit očistíme, mäso vyberiem z bielych šupiek a rozložíme na malé kúsky, chilli očistíme od šupky a semienok a ponecháme len pastu, koriandrovú vňať a arašidy posekáme na drobno a posypeme troškou mletej papriky. Uhorky necháme odkvapkať a všetky prísady premiešame spolu s lyžicou oleja.