1 kura
1 menší karfiol
10 dkg koreňovej zeleniny
1 menšia cibuľa
4 dkg masla
1 lyžica hladkej muky
muškátový kvet, soľ, petržlenová vňať

Knedličky
6 dkg masla
2 žĺtky
sneh z dvoch bielkov
4-6 lyžíc strúhanky
soľ, vegeta

Kura rozporcujeme a dáme spolu s koreňovou zeleninou a cibuľou variť do ¾ litra posolenej vody do mäkka. Uvarene kura vyberieme a vo vývare uvaríme karfiol. Medzi časom rozmiešame maslo so soľou – môžeme pridať trochu vegety, pridáme žĺtka, do tuha vyšľahaný sneh z bielok a strúhanku. Dobre premiešame a tvarujeme malé knedličky. Z masla a muky urobíme bledú zápražku, zahustime ňou vyvar a pridáme muškátový kvet. Za varu vkladáme do omáčky knedličky a chvíľu povaríme. Vložíme kúsky kuraťa a posekaný petržlen.

kura_s_knedlickami_001

kura_s_knedlickami_002

kura_s_knedlickami_003

kura_s_knedlickami_004