½ kg pštrosieho mäsa z pŕs
maslo, soľ

omáčka:
1 dcl bieleho vina, nie veľmi kyslého
6 cibuliek šalotiek
½ kocky zeleninového bujónu
1 bobkový list
4 zrnka čierneho korenia
1 lyžica hladkej muky

Začnime s omáčkou: do vina nakrájame na väčšie kúsky cibuľky, pridáme korenie, bobkový list a zeleninový bujón. Varíme asi 10 minúť alebo kým cibuľky nezmäknú. Nesolíme, zaprášime múkou a dobre rozmiešame. Prikryjeme pokrievkou a odložíme bokom.

Mäso nakrájame na hrubšie plátky a naklepeme opakom noža. Na panvici roztopíme maslo a mäso prudko opečieme z oboch a krátko dusíme. Pred dokončením dusenia, jemne posolíme. Nepodlievať a nedusiť príliš dlho, pretože mäso stvrdne a vypusti všetku stavu. Mäso vybrať zo šťavy, odložiť na tanier. Omáčku prepasírovať do stavy z mäsa a nechať prevrieť. Odložiť z ohňa a vložiť mäso do omáčky, nechať odstáť asi 5 minút.
Podávať so zemiakovým pyré.

Pštrosie mäso chuti ako dobre odležané mlade hovädzie mäso, nesmie sa dlho dusiť a ani soliť, pretože zostane suché a stvrdne.

pstros_a_la_rosen_hill_001

pstros_a_la_rosen_hill_002

pstros_a_la_rosen_hill_003

pstros_a_la_rosen_hill_004