2 hrubšie plátky vysokej hovädzej roštenky

omáčka
1 koreň čerstvého zázvoru
3 lyžice sójovej omáčky
1 strúčik cesnaku
2 lyžice olivového oleja
pol lyžičky citrónovej stavy

zemiaky
maslo
rozmarín

Začneme omáčkou, podľa možnosti aspoň o hodinu skôr. Zázvor olúpeme, cesnak očistíme a postrúhame na jemnom strúhadle alebo pomixujeme, pridáme olej a sójovú omáčku a citrónovú stavu, dobre premiešame a dáme do chladničky prikryté odstáť. Omáčka nemá byť príliš riedka, skôr hustejšia.

Zemiaky očistíme, pokrájame na osminky a dáme variť. Keď sú uvarené, ale nie úplne rozvarene, scedíme ich, pridáme maslo a rozmarínové lístky. Jemne pomiešame s maslom.

Pripravíme si gril, vhodný je aj elektricky, uhlie necháme tlieť. Mäso naklepeme opakom noža a dáme opekať. Mastne časti neodrezávame, naopak, grilujeme mäso s tukom, pretože takto bude mäso šťavnatejšie. Mäso nesolíme! Keď je mäso skoro ugrilovane, pridáme na elektricky gril zemiaky a opekáme ich spolu s mäsom, ak grilujeme na uhli, položíme zemiaky na alumíniovú fóliu a tu položíme na rošt, zemiaky občas obrátime aby sa upiekli do chrumkava. Mäso ugrilujeme z oboch strán, pred podávaním odkrojíme všetky mastné časti.

rostenka_na_grile_001

rostenka_na_grile_002

rostenka_na_grile_003

rostenka_na_grile_004