suroviny:
250 g vlažného mlieka
002 čajové lyžičky cukru
022 g droždia (alebo 1 bal. instantného)

500 g polohrubej múky
100 g sušeného mlieka
100 g oleja
002 vajíčka
1/4 kávovej lyžičky soli
1/2 prášku do pečiva
004 lyžice cukru

Cesto:
1. pripravíme si kvások
2. zmiešame suché suroviny
3. pridáme mokré suroviny a vypracujeme tuhé cesto
4. cesto prikryjeme a dáme vykysnúť do rúry na 30-35°C

Suroviny na makovú plnku:
– mak, mlieko, cukor, lekvár (ríbezľový, malinový, slivkový), citrónová kôra, škorica

Suroviny na orechovú plnku:
– pomleté orechy, mlieko, cukor, marhuľový lekvár, citrónová kôra

Suroviny na tvarohovú plnku:
500g tvarohu, vajíčko, vanilkový cukor, krištáľový cukor, citrónová kôra

Postup:
1. vykysnuté cesto rozdelíme na tri časti
2. všetky časti postupne vyvaľkáme na tenko – cca 0,3-0,4 mm
3. prvú časť uložíme na plech a rovnomerne na ňu natrieme makovú plnku
4. druhú časť položíme na makovú plnku a rozotrieme na ňu orechovú plnku
5. tretiu časť položíme na orechovú plnku a natrieme na ňu slivkový lekvár
6. na slivkový lekvár nastriekame tvarohovú mriežku
7. pečieme tak do hodiny na 180°C, keď tvaroh začne zlatnúť, štedrák je hotový

Dobrú chuť!