• balíček mrazených vylúpaných kreviet
  • 4 ks mrazenej tresky
  • 8 malých alebo 3 veľké šalotky
  • 2 pl masla
  • 1 plechovku lúpaných paradajok
  • 7,5 dcl vody
  • 1 dcl suchého bieleho vína
  • 1 smotanu na varenie
  • 1 mocca lyžičku tymiánu
  • 1/2 dcl sekaného kôpru
  • 1 kocka rybacieho bujonu (v žiadnom prípade nie halasle bujon!!!)

Dáme rozmraziť krevety a tresku. Očistíme a nakrájame cibuľky na drobno, dáme do hrnca s maslom a smažíme do spenenia. Pridáme paradajky, tymián, víno a bujón, necháme variť na slabom ohni 15 min. Pridáme tresku  a varíme ešte asi 10 min. Pridáme smotanu s kôprom a prevaríme. Tesne pred podávaním vložíme do polievky krevety a len zohrejeme, nevaríme!!! Ružové krevety sú už predvarené, nesmú sa už variť, varom sa scvrknú, stratia chuť a budú gumové.

Polievku nemusíme soliť ak sme tam pridali bujón.

Podávame so suchou hriankou.

Dobrú chuť!