15 dkg ementálskeho syra
2 mrkvy
1 petržlen
zeler,
kaleráb,
pór,
cibuľa,
1 kocka kuracieho bujónu,
olej (maslo, polievka bude jemnejšia)
paprika, čierne korenie, soľ;

Zeleninu očistíme, pór a jednu mrkvu pokrájame a kolieska, ostatnú zeleninu postrúhame. Cibuľu pokrájame a na oleji speníme, pridáme lyžičku červenej papriky, zeleninu a soľ. Dusíme pri stálom miešaní asi 5 minút. Ementál pokrájame na malé kocky a pridáme k zelenine., znížime teplotu a za stáleho miešania pomaly necháme ementál roztopiť. Pridáme kocku bujónu a ½ litra vody. Pomalým miešaním poodlupujeme prismažený syr z dna hrnca. Syr začne tvoriť malé knedličky. Pridáme opäť ½ litra vody a necháme 5-7 min. pomaly dovariť, občas premiešame. Môžeme prichutiť nasekanou pažiťkou a vegetou.

syrova_polevka_2

syrova_polevka_3

syrova_polevka_4

syrova_polevka_5

syrova_polevka_1

Dobrú chuť!