Kuracie prsia
2 cibule
1 kocka kuracieho bujónu
1 balík miešanej zeleniny – zelený hrášok + baby mrkvička
2 žĺtka
1 sladká smotana
maslo
biele korenie, soľ, muškátový orech,
lyžička hladkej muky
sypké zemiaky
Goulda syr

Do slanej vody dáme uvariť zemiaky v šupke. Cibuľu očistíme, pokrájame na mesiačiky a dáme osmažiť na maslo do ohňovzdornej misy. Kuracie prsia pokrájame na 3 časti a keď je cibuľa opražená do sklovitá, pridáme kuracie kúsky, kocku kuracieho bujónu a necháme dusiť asi 10 minút. Okoreníme. Zeleninu dáme prevariť do slanej vody, aby zmäkla – variť asi 5 minút. Keď je kura udusene, priložiť scedenú zeleninu. V smotane rozšľaháme žĺtka a cele vlejeme na mäso a zeleninu, poprášime mukou a dobre premiešame.

Uvarene zemiaky ošúpeme a pretlačíme alebo postrúhame, pridáme maslo a muškátový orech, jemne premiešame a zakryjeme nimi mäso v mise. Navrch nasypeme postrúhaný syr a cele vložíme do vyhriatej rúry. Piecť asi 15 minút na 200 stupňoch.

Podávať so šalátom.

kura_s_pokrievkou_001

kura_s_pokrievkou_002

kura_s_pokrievkou_003

kura_s_pokrievkou_004