suroviny:
250 g vlažného mlieka
002 čajové lyžičky cukru
022 g droždia (alebo 1 bal. instantného)

500 g polohrubej múky
100 g vlažného mlieka
100 g sušeného mlieka
100 g oleja
002 vajíčka
1/4 kávovej lyžičky soli
1/2 prášku do pečiva
004 lyžice cukru

Cesto:
1. pripravíme si kvások
2. zmiešame suché suroviny
3. pridáme mokré suroviny a vypracujeme tuhé cesto
4. cesto prikryjeme a dáme vykysnúť do rúry na 30-35°C

Suroviny na makovú plnku:
– 5 lyžíc maku, mlieka podľa potreby, cukor, 1 lyžica lekváru (ríbezľový, malinový, slivkový), citrónová kôra, škorica (výsledná plnka má byť hustá)

Suroviny na orechovú plnku:
– 5 lyžíc pomletých orechov, mlieko podľa potreby, 1 lyžica cukru, 1 lyžica marhuľového lekváru, citrónová kôra

Suroviny na tvarohovú plnku:
500 g tvarohu, 2 bielka z vajíčka, 1 lyžica vanilkového cukru, 2 lyžice krištáľového cukru, citrónová kôra

Postup:
1. vykysnuté cesto rozdelíme na tri časti
2. všetky časti postupne vyvaľkáme na tenko – cca 0,3-0,4 mm
3. prvú časť uložíme na plech a rovnomerne na ňu natrieme makovú plnku
4. druhú časť položíme na makovú plnku a rozotrieme na ňu orechovú plnku
5. tretiu časť položíme na orechovú plnku a natrieme na ňu slivkový lekvár
6. na slivkový lekvár nastriekame tvarohovú mriežku
7. pečieme tak do hodiny na 180°C, keď tvaroh začne zlatnúť, štedrák je hotový
     (ak sa bojíte neúspechu a chcete mať výsledok stopercentný, tak si všetky tri časti cesta predpečte, úspech bude zaručený)

Dobrú chuť!