Cesto:
500g polohrubej múky
250g vlažného mlieka
100g masla
75g práškového cukru
1/1 lyžica oleja
1/2 kocky čerstvého droždia (5g sušeného droždia)
1/2 lyžičky& soli
štipku kardamónu, badiaánu, muškátového orecha

Plnka:
250g sladkej smotany
100g pomletých orechov, mandlí
4 lyžice medu
1 lyžica škorice
50g hrozienok

Na potretie:
100g práškového cukru
1 lyžica citrónovej šťavy
1 lyžica vody

Postup:
Zo surovín na cesto vypracujeme cesto, ktoré dáme následne kysnúť do rúry. Cesto kysne pri 35°C 60-90 minút. Po vykysnutí ho preložíme na tablu a vyvaľkáme na hrúbku 7-8mm. Plnku si pripravíme tak, že zohrejeme smotanu s medom a zmiešame s orechami a škoricou. Potrieme ňou cesto a posypeme ho hrozienkami. Potom cesto zatočíme do rolády. Ostrím nožom z neho nakrájame slimáky hrubé asi 1,5cm. Poukladáme ich na plech a pečieme pri 220°C 20-25 minút. Po upečení ešte teplé slimáky potrieme glazúrov.











Dobrú chuť!