kuracie prsia
podzemnicový olej
pasta alebo prášok zelené curry
kokosové mlieko
cibuľa
vrecko mrazenej zeleniny WOK china alebo thai (FINDUS)
jazmínová ryža

Cibuľu očistíme na nakrájame na mesiačiky.
Do panvice dáme rozpáliť podzemnicový olej a cibuľu v ňom rýchlo osmažíme. Cibuľu vyberieme a odložíme do misky. Do výpeku vložíme zeleninu a smažíme do mäkka tak, aby zostala chrumkavá.

Medzitým pokrájame kuracie prsia na tenké plátky. Keď je zelenina usmažená, vyberieme ju a vložíme do misky k cibuli. Do výpeku vložíme mäso a smažíme do zlatista, pridáme curry pastu. Keď je mäso usmažené, pridáme zeleninu a cibuľu, zalejeme kokosovým mliekom a dobre premiešame, necháme zovrieť a môžeme podávať s ryžou.

Thajské jedlá sa jedia s vidličkou a lyžicou, v Thajsku sa neje paličkami.

Mäso sa dá pripraviť dopredu tak, že sa pasta alebo prášok rozmieša v podzemnicovom oleji a mäso sa do neho naloží, takto pripravené vydrží niekoľko dní v chladničke.

Namiesto zeleného curry sa dá použiť červené curry alebo iné thajské korenia, ktoré je dostať kúpiť v zahraničných obchodoch, napr. SOUL, kórejský obchod na Bajkalskej ulici pri pumpe Slovnaft, v suteréne Istropolisu vedľa Radošinského divadla alebo v Hypernove. Tu sa dá kúpiť jazmínová ryža, kokosové mlieko a podzemnicový olej.

thai_kura_001

thai_kura_002

thai_kura_003

thai_kura_004

thai_kura_005

thai_kura_006