Cesto :
150g hl. múky,
020g práškového cukru,
085g masla,
2 lyžice vody,
2 lyžice celého maku,
1/2 kôra z citrónu,
alebo miera ako sa povie „bajočko“
Tvarohová plnka:
450g tvarohu,
100g kyslej smotany,
100g práškového cukru,
2 žĺtky,
kôra a šťava z jedného citróna,
vanilka – lusk (alebo pol mokka lyžičky mletá vanilka)
Makové mreže:
150g maku,
100 g práškového cukru,
2 bielky,
Slivkový džem, lekvár
Ako nato: 🙂
- Suroviny na cesto spracujeme, zabalíme do fólie odpošleme na hodinu do chladničky.
- Medzitým vyrobíme plnku i pripravíme mak na mreže 🙂
- Rúra na 170°C.
- Cesto rozvaľkáme na veľkosť okrúhlej formy. Vidličkou popicháme. Znova odpošleme do chladničky na 30min.
- Vyberieme z chladničky a zaťažíme strukovinou na papieri na pečenie, aby sa nevydúvalo cesto. Dáme predpiecť (aj so strukovinou) do rúry na 10min.
- Po jemnom ochladení potrieme slivkovým džemom alebo lekvárom. Vylejeme tvarohovú plnku, naplníme vrecúškom makovou zmesou a začneme zdobiť – mrežovať 🙂
- Pečieme sa cca 30-45min. Skutočne krájajte až po vychladnutí, ak to dokážete 🙂
Dodatok:
Makovú plnku, najprv vyšľaháme bielka až potom cukor a mak zapraviť. Tvaroh odporúčam hrudkovitý a jemno prejsť ručným mixérom, lepšie sa prepoja prísady. Strukovinu dávam cícer, ktorý sa dá znova použiť 🙂
Dobrú chuť !
Comments by TRASK Heritage